Bedste videokamera og videoudstyr

Et godt kompakt videokamera skal være nemt at bruge, god til at optage i indendørs lys og så skalhave plads til en ekstern mikrofon. Og lige netop de tre ting gør, at jeg uden tøven, lige nu peger på Panasonic HDC-TM700 som det bedste videokamera.

Den koster en 7-8.000 kroner – hvilket nok er den dyre ende, men jeg har svært ved at se, hvad jeg ellers ville vælge. Så jeg er ikke i tvivl.

Nemt at bruge

Jo mindre kameraerne bliver, jo flere funktioner lægges på færre knapper. Og det går ofte ud over brugervenlighed. Ikke når verden er optimal – en vindstille solskinsdag uden trafikstøj – men sådan ser det sjælendt ud, når du skal filme.

En touchscreen gør kameraet nemt at bruge. Og så er det en 3 tommer skærm!

Lysfølsomhed

Det betyder alverden. Det er dyrt og svært at sætte lys. Derfor skal du gå langt for at optage i naturligt lys. Og det kræver et lysfølsomt videokamera. Og det skal jeg love for at en Panasonic HDC-TM700 er.

Ekstern mikrofon

Videokameraer i denne prisklasse er lavet til ferie og familievideoer. Den indbyggede mikrofon fanger alle lyde, både dem foran, ved siden af og bag kameraet.

Men er du bare det mindste trænet, så vil du gerne selv bestemme hvad det er for en lyd du optager. Og her får du brug for en ekstern mikrofon.

Rode kameramikrofon.

Den er lavet af plastik og ligner noget der er løgn. Men lyden er helt fantastisk – specielt til prisen. Rode VideoMic er en shot-gun mikrofon med kamerasko.

Mikrofonen er retningsbestem – altså tager den lyden fra den retning hvor dit kamera peger. Det giver en meget mere klar og isoleret lyd, som går dit endelige produkt meget bedre. Rode VideoMic koster ca. 700 kr.

Sennheiser MKE-400 shot-gun mikrofon er et alternativ.

Nu er vi i Danmark, så overvej også at købe en Rode WS6 så du ikke drukner i vindbulder. 3-400 kr.

Til interview kan du bruge en god håndmikrofon.

Du kan få en AKG d230 til en 1000 kr.

Hvis du skal lave mange interviews, så overvej at købe dig den nye Sennheiser ME 2. Alt andet end lige, så minder en håndmikrofon lidt for meget om lokal tv. Sådan en fætter koster ca. 1000 kr.

Og så kan du altid ønske dig trådløse Sennheiser EW 112P G3-E. Det er et super lækket sæt – men koster 4-5.000 kr.

Rolige billeder giver… ro.

Et godt stativ er et must. Her skal du overveje om det ikke er pengene værd, at investerer i et stativ med videohoved. Et videohoved betyder, at du kan stille stativet i vatter ved at justere stativhovedet – og ikke justere højden på et af de tre ben. Libec og Manfrotto er to gode mærker.

En GorillaPod er også et lækkert alternativt stativ. Dog har de en tendens til at blive lidt slappe i ledende med tiden.

Det løse

Gaffatape får du helt sikkert brug for. Bagepapir til at blødgøre nogle lyskilder, træklemmer til at sætte bagepapir på lamper, ekstra batterier til alt det du har med, forlængerledninger, ekstra hukommelseskort og kortlæser.

Videoudstyr til 10.000 kr.

I runde tal, så står du med et rigtige lækkert sæt for en 10.000 kr. Et Panasonic HDC-TM700 HD kamera, Rode shot-gun mikrofon, en clipsmikrofon og et stativ, så er du rigtigt godt kørende. Så skal du bare til at tænke indhold 😉

Anmeldelser

Vil du have flere detaljer på Panasonic HDC-TM700, så er her et par anmeldelser.

Fantastisk gennemgang af CamCorderInfo.com

Lidt af samme skuffe fra ExpertReviews.

Sluk for musikken og se gennemgangen på denne YouTubevideo

12 Comments

 1. Søren Sprogø 6. december 2010
 2. Felix Sanchez 7. december 2010
 3. Mikael Havtorn 8. december 2010
 4. Per H. Jørgensen 9. december 2010
 5. Tue 12. december 2010
 6. Mathias Bak 18. december 2010
  • Lars Karup Nielsen 21. december 2010
 7. Lars Karup Nielsen 21. december 2010
 8. mødebooking 10. januar 2011
 9. Andreas Linde 24. februar 2011
 10. Felix Sanchez 4. marts 2011
 11. Jens Dalsgard 18. februar 2013

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *