Manualer - Online markedsføring | Online markedsføring
Online markedsføring

Manualer

Her er en række af de manualer jeg har lavet i forbindelse med de kurser jeg laver for TV/MIDT-VEST Novamedia. Download, brug og genbrug manualerne. Jeg har kun et ønske: vær sød at smide en kommentar på siden her, så jeg har en fornemmelse af om det bliver brugt og hvad det bliver brugt til.

Pinnacle-Studio-DV-vejledningPinnacle Studio DV Manual

En 25 siders workflow manual til Pinnacle Studio DV. Fra indlæsning af video til produktionen af dvd. Den er skrevet til Pinnacle Studio DV version 12 – men du kan sagtens bruge den til version 10, 11 og 14.

Download manual til Pinnacle Studio DV i pdf.


Premiere-ProManual til Premiere Pro

En 20 siders manual til Adobe Premiere Pro 1.5 . Denne manual skal ses som en Workflows manaual, der kort og godt tager processen fra kameraet, den basale redigering og et output. Klik er for at downloade manual til Adobe Premiere Pro version 1.5

DVD Encore manual

Adobe DVD Encore Manual

En meget kort “sådan laver du en DVD” gennemgang af DVD Encore version 1.5. Der er en på vej til version 4.0 også…. Klik er for at downloade manual til Adobe Encore version 1.5

Animation-med-Pinnacle-Studio-DVAnimationer med Studio DV

Komplet gennemgang af hvordan du bruger Pinnacle Studio DV som til animation. Det er hurtigt, nemt og sjovt. Se hvad min kone lavede på 30 minutter. Ormen og æblet.

Klik er for at downloade Manual til Animation med Pinnacle Studio DV

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

89 Responses to “Manualer”

 1. stig grann siger:

  hej potter

  jeg har et problem med mit pinnacle studio DVplus 8
  når jeg vil afspille fra mit JVC 25x camera til pannacle studio vil den kun indspille ca.2 til 3 min så går skærmen øverst til højre sort det er den der viser hvad der bliver inspillet og pannacle studio inspiller ikke mere
  men cameraet forsætter med at afspille det kan samtidig ses på skærmen håber at du kan give mig et svar om hvad det er galt
  vh stig grann model 48

 2. Potter siger:

  I de nyere udgaver af Pinnacle Studio DV, kan man slå preview skærmen fra – altså den skærm du taler om går i sort efter en 2-3 minutter. Mit gæt er, at det tager meget af computeren at genere det preview, og derfor kan man altså slå det fra.

  Om Pinnacle Stuido DV 8 har den funktion husker jeg ikke, men hvis den er der, kan du finde den under “Setup > Capture Source > Capture Preview” – her kan du så fjerne det lille flueben.

  Jeg kan ikke ud fra dit spørgsmål læse, om klippet også går i sort, for det tror jeg ikke at det gør, og så synes jeg ikke problemet er stort.

  Hvis klippet er i orden, så gør som følger: sæt hovedtelefonen til dit kamera, slå kameraets LCD skærm ud, og brug kameraet til at monitere når du indlæser. Når først materialet er inde i computeren er der jo ikke nogen forskel.

  Håber det løser dit problem.

  Potter

 3. Kim Madsen siger:

  Jeg takker mange gange for din manual, jeg syntes den er super til at komme i gang med, det ville være dejligt med mere af den slags.
  Venlig hilsen Kim

 4. Svend Nielsen siger:

  Hej Potter
  Når man har en stor kælder hvor alle de gode sager kan gemme sig rigtig godt, så er det jo befriende dejligt, at kunne gå ind på denne side og genfinde materialet: Pinnacle Studio 9. En en stor tak herfra!

 5. Michael siger:

  Tak for manualen (Premiere 1.5). Jeg har først lige fået den. Har hidtil brugt Ulead og Moovie maker. Jeg har et problem: NÅr jeg lægger musik ned i lydsporet, kan jeg ikke finde ud af, hvordan jeg regulerer styrken på musikken i forhold til klippets egen lyd. Jeg har ikke kunnet finde svaret i din manual.
  Tror i øvrigt, jeg får meget glæde af makualen.
  Venlig hilsen
  Michael Møller

 6. Potter siger:

  Hej Michael. For at komme til stedet hvor du kan regulere lyden, skal du “folde” sporet ud. Det spor hvor du har lagt musikken, der er der i venstre side en lille trekant. Klikker du på den, så folder du sporet ud.

  Du tager musen – ligger dig midt i sporet – her er en streg, du kan flytte på. På engelsk hedder det “Rubberbanding”, Det er en elastik du kan flytte rundt på. Klik med pilen mens du holder CTRL nede. Sæt så mange prikker du skal bruge for at skrue op og ned.

  Det er såååå godt – du kan få det lige som du vil have det….

 7. Potter siger:

  Ved ikke om det er helt det samme med version 11. Men Pinnacle er ikke alene med det problem – det er også set ved nogle af de dyrere versioner af redigeringssoftware. Videofiler er voldsomt store – kan ikke rigtigt tænke på noget der er større og mere afhængig af, at systemet bare levere en perfekt strøm hele tiden.

  Glad for at det lykkes dig.

  Potter

 8. Kim V Nielsen siger:

  Jeg har problemer med at lyden er lidt forsinket når
  jeg køre DV video ind på PC i Pinnacle studie 10 / 8

 9. Potter siger:

  Det har jeg set engang som konsulent for et større CVU. Da var det lydkortet det var galt med. Prøv at se efter om der er nyere drivere til dit lydkort.

  Der er ikke noget du kan gøre inde i Studio DV.

 10. Inger siger:

  Hej
  Hvor var det dejligt at finde en manual på dansk(Pinnacle Studio), godtnok har jeg lige fået version 10, sammen med mit videokamera, men jeg kan da bruge fremgangsmåden, tak

 11. Potter siger:

  Glad for at du kan bruge det.

  Potter

 12. Lis paldan siger:

  Hej potter! Jeg har købt en Vidiorekorder og jeg mangler en dandk Brugervejledning ku du hjælpe meg med sådan en. Philips GV3xA41776
  MVH

 13. Lis paldan siger:

  Hej Potter!
  Så har jeg brug for din hjælp igen, håber du kan klare det.
  Nu har jeg fået fat i en Vidiorecorder. B&O AV 6000 Tybe 4401 Serie nr 91142144 men mangler en Manuel. Kan du hjælpe mig med sådan en.
  På forhånd tak.

 14. Michael siger:

  Hej Potter.
  Tak for hjælpen, jeg brugte Pinnacle studio til at rippe dvdén. Nu kan jeg så “smide” en tysk tale over den.. Godt jeg har været på dit video kursus og set hvordan man arbejder i Studio.
  MVH
  Michael

 15. Potter siger:

  Glad for at det virkede…. og at du kan bruge kurset til noget ;)

  Potter

 16. BabyBusiness siger:

  Super fine manualer! Mange gange tak :)

 17. Reposten siger:

  Hej Potter
  Jeg har Pinnacle Studio 11 Ultimate og har her et problem med lyden. Den blobber. Jeg morer mig også lidt med at lave musik, og indtaler eller indsynger jeg i mine musikredigeringsprogrammer, står lyden klar og fin.
  Jeg har forsøgt mig med at variere indstillingerne i Pinnacle uden held.
  Mit lydkort er M-audio Delta Audiophile 2496 – et kort som netop skulle være beregnet til at forarbejde lyd på forskellig vis.
  Med min Pinnacle 10 var der overhovedet ingen problemer, men det vil ægre mig lidt at gå tilbage til den. Windows version er XP Pro.
  På forhånd tak for hjælpen!
  Reposten

 18. Potter siger:

  I ”gamle dage” kunne du ikke blande lydformater eller forskellige lydkvaliteter.

  Og det var en klassiker – at materiale optaget på to forskellige kameraer, ikke kunne komme i samme Timline.

  Sådan er det heldigvis ikke i dag. De forskellige redigeringsprogrammer er eminente til at konvertere ”on the fly”. Og dog….

  Det er ikke altid det lykkes lige godt. Derfor – prøv at lægge dig fast på én lydkvalitet. De fleste DV kameraer står til 32 kHz som standard. Vi bruger altid 48 kHz – men pointen er, at du finder én kvalitet – og prøver at holde den hele vejen. Du mindsker risikoen for at det går galt.

  For er det ikke sådan, at starter du et helt nyt projekt, indlæser noget video og afspiller det, så er alting tip top?

  Lad høre om du tror det kan løse dit problem?

 19. Katrine siger:

  Hej Potter!
  Vi er et nystartet mediehus, der snart skal til at bevæge sig ud i afdelingen for Nettv. Jeg har set at du laver kurser – måske du kunne skrue et sammen for os tre her i Vollsmose?
  Vil du ikke skrive til mig, hvis det har interesse?

  Mvh
  Katrine, webredaktør

 20. lise hauge siger:

  Mit pinnacle studio plus vil ikke finde min dvd-brænder – hvad kan jeg gøre?

  Mvh Lise

 21. Potter siger:

  Prøv først deres sidste Patch http://www.pinnaclesys.com/studio11patch – det kan godt være det er løsningen.

  Pinnacle installerer deres eget brænderprogram – og det kan skabe noget forvirring.

  Prøv at finde de sidste nye drivere til din brænder – og installer dem. Det kan løse det. Ellers installerer du Studio DV igen – efter at have installeret de nye drivere… og så kan det løse det.

  Håber det lykkes, for det er da for træls….

 22. Lars Stisen siger:

  Hej Ib

  Jeg og eleverne arbejder med Studio 10 over på Handelsskolen i Holstebro. Men der er noget vi ikke kan finde ud af, det er at lave rulletekster, i Studio 10 hjælp står der at den kan, men jeg kan ikke finde det. Håber du har et svar. Mvh. “1/4 af holdet fra Videoredigerings kurset” Lars

 23. Potter siger:

  Prøver lige med en skriftlig gennemgang – ellers laver jeg det som et indlæg – med billeder og sådan.

  Du skal lave en helt almindelig tekst. Det kan du gøre på mange måder – vælg den måde du plejer at lave tekster på.

  Rulletekst i Studio DV laves i tekst værktøjet. Du skal altså stå i det program hvor du kan lave om på teksten. Øverst i venstre hjørne finder tre ikoner – tre kvadrater. I den første er der ikke noget – det er en statisk tekst – i den næste er der en pil der peger op… tatata. Det er rulleteksten. Ved at klikke på den, så vil den tekst du laver Rulle” op over skærmen.
  Hastigheden styrer du med længden af rulleteksten i din Timeline.

  Håber det er til at forstå. Ellers smider du lige en kommentar, så skal jeg gerne lave en mere grafisk gennemgang.

  Potter

 24. Alice siger:

  jeg har lige købt pinnacle studio ultimate version 12.
  Jeg har et problem med denne version, Hver gang jeg starter med at indlæse filmen fra DV Sony, lukker programmet ned. jeg har prøvet at opdatere alle mine driver, sat mere ram i. Har du nogen ide om hvad der er galt.
  Hilsen Alice

 25. Annie Sander siger:

  Spille folkemusik (violin) Mand, børn, børnebørn.
  Videofilmer – næsten alt, brænde og sender det ud til folk.
  En herlig og tidskrævende hobby.

 26. Hej Ib
  Vi er godt igang med at lave film efter kurset ned hos jer. Jeg/vi har bare et problem:
  Hvordan får jeg optaget speak med god lydkvalitet på en bærbar???
  Vi vil allerhelst bare kunne optage direkte inde i pinnacle, men lyden er helt forfærdelig.
  Tror du det hjælper hvis vi sætter en preamp enhed foran mic indgangen? Jeg har netop prøvet med en USB mikrofon det var lige så slemt. Gode ideer modtages… :-)
  Det tager bare lang tid hvis vi hele tiden skal indtale speak på kameraerne og så overføre det til pc bagefter.
  mvh Carl fra EUC nordvest.

 27. Potter siger:

  Jeg har samme problem med min HP bærbar: lyden er ektrem dårlig. Og tro mig, jeg har prøvet med alle tænkelige dimser fra tv-stationen. Kæden er ikke stærkere end det svageste led.

  Et bud kan være at købe et eksternt lydkort. Det kan løse dit problem – måske ;)

 28. Finn Sørensen siger:

  Hej Potter
  Fantastisk med denne side, hvor vi kan smide spørgsmål ind.
  Jeg har netop købt STUDIO 12, men jeg kan ikke få lagt mine film ind.
  Jeg har et Panasonic 3CCD og jeg har sikret mig, at der er opkobling.
  Manualen taler om, at jeg skal definere min firewire, men i boksen, hvor det skal gøres kan jeg kun få: DV kamera, til at blive vist?
  Har nogen været ude for det samme og kan i hjælpe mig?

  Hilsen Finn Sørensen

 29. Potter siger:

  Windows har fundet dit kamera. Du kan ikke se videoindholdet under “Capture” fanebladet… kan du styre dit Kamera via Stuido DV?

  Det er vigtigt, at der er et bånd i dit kamera – og at der er noget på båndet!!! En sikker ting er, at genstarte computeren, mens kameraet er koblet til og afspiller videomateriale….

  Potter

 30. Lena siger:

  Hej Potter,
  Tak for en rigtig fin hjemmeside som allerede har hjulpet mig meget :)
  Jeg er stødt ind i et lille problem med Pinnacle Studio. Mit C:-drev er blevet fyldt op. Hvordan flytter jeg mine projekter over på en anden disk, så Pinnacle uden problemer kan arbejde videre med projekterne?
  Håber at du kan hjælpe mig – på forhånd tak.
  Vh
  Lena

 31. Potter siger:

  Aaah, en klassiker.

  Dine projekter ligger under Dokumenter > Pinnacle Studio > My Projects. Men til hver projekt, har du også nogle videofiler. Uden dem kommer du stort set ikke længere. Men de ligger ikke i samme mappe.

  Dem er du nød til at søge efter: gå ind i din søgefunktion via ”Start” nederst i venstre hjørne af din Windows. Søg efter AVI filer. Det gør du nemmest ved at skrive ”*.avi”. Så finder den alle dine avi filer. Den mappe hvor alle dine videofiler ligger i – den skal du også flytte med over.

  Pinnacle Studio DV er et fantastisk program. Men når det kommer til at gemme filer, så er det noget værre rod.

  Håber det hjælper dig.

  Potter

 32. Svendsen siger:

  Hej Potter
  Har investeret i Pinnacle studio plus, version 11 og kom godt igang med stor hjælp fra din manual.
  Jeg er stødt ind i et problem, idet jeg ikke kan “løfte” videoklippet fra tidslinie op i afspilleren/redigeringsdelen. Jeg har redigeret en hel del uden problemer, men pludselig er det umuligt.
  Jeg har været på pinnacles website og der var spørgsmålet rejst. Svaret var manglende hukommelse på PC’en. Vi har købt en helt ny bærbar og der er intet andet på denne pt – altså masser af plads, så det skulle ikke være problemet.
  Kan du hjælpe….hvis du overhovedet kan forstå, hvad jeg mener med mit spørgsmål?
  På forhånd tak.

  • Potter siger:

   @Svendsen
   Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål. Fra tidslinien og op i afspilleren.

   Mener du, at du ikke kan se videoen i afspilleren?

   Der er en del der har haft problemer med version 11 og servicepack 3 til XP. Så har du oplevet at det har virket tidligere, og at de nu ikke virker, så er det et godt bud.

   Men kan du forklare på en anden måde, helt præcist hvad det er du mener?

   Venligst
   Potter

 33. Bjerring siger:

  Hej Potter

  Har lige investeret i Studio 12 ultimate, og mange af funktionerne passer med din manual, så den er en kæmpe hjælp, og noget nemmere at gå til end den originale brugsforvirring.

  Jeg har dog et spørgsmål som jeg ikke har kunnet løse eller læse mig til. Når jeg vil lave en menu til DVD visning så kan jeg ikke få knapper til at virke så man kan “bladre” i menuen. Dvs at man ikke kan komme på side 2 i menuen og gennemse kapitler. Når jeg redigerer i menuen er der flere sider og jeg kan lave henvisninger til tidslinie osv. men når man skal se DVD er der kun forsiden af menuen med knappen start film.

  Kan du hjælpe med dette?

  Mvh
  Bjerring

 34. Potter siger:

  Knapperne har helt sikkert været der på et tidspunkt. Måske de er blevet slettet i kampens hede ;)

  Det nemmeste for dig er, at du starter forfra med menuen, ved at trække skabelonen ned igen.

  Men du kan også lave det selv. Ved at klikke på “Rediger” i DVD menuen, så åbner du menuen i en ny editor. Ude i højre side skal du have fat i den menu der hedder “Knapper”. Her finder du “Frem” og “Tilbage” knapperne.

  Det ville tage mig to minutter lige at vise dig… men er ikke nem at skrive sig ud af.

  Du bor ikke lige i nærheden af Holstebro?

 35. Anne Mette Busch siger:

  Hej
  Kan du fortælle mig, hvordan jeg bruger lyden fra et videoklip. Klippet skal vel gemmes i et andet format. Hvordan gør jeg det? Kan Pinnacle det, eller har du et andet forslag?

  vh AMB

 36. Potter siger:

  Hej Anne Mette.

  Du laver din film som du plejer. Under fanebladet “Make Movie” eller “Fremstil Film” vælger du “File”.

  I rullegardinet vælger du “Audio”. Nu får du lov at vælge mellem MP3 og Wav.

  Skal lyden på internettet, så er MP3 en fordel. Skal du arbejde videre med lyden i et andet system, så ville jeg vælge wav.

  Potter

 37. Anne Mette Busch siger:

  Tusind tak for hjælpen :-)

 38. Anne Mette Busch siger:

  hej igen

  Jeg kan ikke få det til at funke – der er ikke nogen mulighed for at gemme i wav men flere andre mpgformater. I øvrigt går systemet med programfejl hver gang jeg når her til.
  Kan det skyldes Vista? Fx kan jeg heller ikke hente video ind fra dvd-drevet eller som fil fra medieplayer. Kun direkte fra kameraet vil den. Jeg har Pinnacle version 10.6.

 39. Jørgen Lind siger:

  Jeg har brugt Studio 9 et stykke tid, men jeg har søgt lidt på nettet for at blive klogere. Jeg faldt over din manual, som har givet mig nogle små fif. Men nu har jeg et problem. Jeg har redigeret nogle videoer, og bl.a. lagt musik ind fra en CD. Når jeg nu vil se videoen igen spørger programmet efter CD’en. Jeg troede lyden var lagt ind, men der skal åbenbart ligge en kopi af musikken i samme mappe som avi-filen. Hvordan får jeg den musik overført, så *.stu filen kan registrere den, som hørende til min video redigering. Skal jeg kopiere fra CD’en eller kan jeg kopiere lyklippet fra lydsporet. Jeg vil gerne bevare ændringerne af lydstyrken.
  mvh Jørgen

  • Potter siger:

   Det er rigtigt at det er et problem med version 9. Mit forslag er, at du ikke bruger den funktion i Pinnacle Studio DV, men tager musikken fra CD inden du bruger den i dit projekt. Det kan du gøre ved at optage det via Windows Media Player – eller nogle af alle de andre programmer.

   DEn fejl du taler om, er rettet i kommende versioner.

 40. Jørgen Lind siger:

  @Potter
  Hej
  Tak for din kommentar, så er der jo en grund til, at jeg ikke kunne få det til at fungere. Nu har jeg lagt lydfilerne ind som WAV-filer. Men for at være helt sikker på, at jeg har forstået rigtigt, er jeg nu nødt til at slette nuværende referencer i lydsporet og derefter lægge de ovenfor omtalte musikstykker ned i lydsporet. Derefter må jeg så lave de tidligere justeringer af lydstyrken igen.

  vh Jørgen

 41. Potter siger:

  Desværre ja, du er nød til at lave justeringerne igen. Der er findes ikke en “erstat” funktion i Studio DV.

  Potter

 42. mikkel siger:

  hej potter…
  har pinnacle studio version 10 men når jeg skal installere den på windows vista stopper installitionen efter noget tid og siger at den ikke kan kører på vista kan du hjælpe mig med det :)

 43. Jesper siger:

  Hej Ib lang tid siden. Jeg er snart færdig at lave tv-studie ude på mit arbejde. (andet forsøg) Og lige netop i denne sammenhæng skal jeg ud og købe en video mixer med minimum fire indgange. Har kigget lidt på Rolands Edirol V-4 og V-8

  http://www.aage.dk/shoppingsystem/vare.asp?varenr=43612.

  Men skal i så fald bruge en ekstern video/frame grabber. Men vil dog gerne have en der kan grabbe i HD kvalitet.

  Har du nogle mennesker man kan kontakte. Jeg har selvfølgelig ikke uanede penge at gøre godt med.

  Dette er et helt nyt felt for mig. Så efter jeg efterhånden med hjælp fra lydfolk er ved at have lyden i huset. Og har fundet ud af hvordan man kan bruge multikamera funktionen i Premiere. Må jeg indrømme, at jeg har mere og mere lyst til, at kunne lidt mere. Som eks. at kunne se i real tid, hvordan ens greenscreen ser ud osv.

  Hov nu rendte den af med mig. Nå men håber du har kendskab til nogle sælgere eller lign. som har styr på det.

 44. Jørgen Lind siger:

  Hej

  Jeg har tidligere haft glæde af dine svar, og nu har jeg igen et spørgsmål. Jeg bruger Studio 9. Når jeg har importeret fra videokameraet dannes en AVI fil. Denne gemmes selvfølgelig som original, men hvis der er en del scener, der ikke er værd at gemme, fylder det en del. Kan man slette scener i denne fil, eller er det nødvendigt under importen at stoppe og springe over, og begynde igen. Det er lidt mere besværligt, og man får genereret flere original filer, som så skal samles i den redigerede udgave.
  mvh Jørgen

 45. Potter siger:

  Desværre.

  Du kan ikke slette de filer, du ikke bruger i et projekt. Og dog, så kan du “snyde”.

  Hvis du vælger alle de klip du gerne vil bruge – smider dem ned på din Timeline – og eksporterer det som en avi…. så kan du slette hele projektet og avi filer.

  Lav så et nyt projekt – find din avi fil – den du lavede fra din Timeline – og så har du kun de klip du vil bruge.

  Det er den eneste måde.

  Uha – håber du forstod den forklaring ;)

 46. Jørgen Lind siger:

  Tak for dit forslag, det var lige det, jeg kunne bruge, og det virker.
  Jeg har efterfølgende fundet ud af, at det faktisk er en mulighed at gemme som AVI-fil under ‘filmfremstilling’, men jeg havde bare ikke gennemskuet den sammenhæng.
  mvh/Jørgen

 47. Mikkel (Andreas) siger:

  Hej potter jeg har pinaccel studios 10 men det gider ik installeres på min computer.

  • Potter siger:

   Hej Mikkel.
   Det er da træls. Hvilke beskeder får du?
   Pinnacle Studio version 10 blev aldrig populær. Der var en del fejl – fejl der først blev rettet i 10,5 og senere med version 11.

 48. Mikkel (Andreas) siger:

  når man skal installerer det står der bare et eller andet erro og så lukker den instalitionen ned

  • Potter siger:

   Det kan jeg ikke hjælpe dig med – sorry. Men det er ikke første gang at jeg har hørt, at Studio DV bestemt ikke er lige glad for alle computere.

   Måske du skulle prøve på en anden computer for at finde ud af, om det er dvd’en det er galt med?

 49. Mikkel siger:

  ok takker

 50. Preben Læssøe Pedersen siger:

  Jeg er igang med Pinnacle 12.1 og har med held lavet min første lille film, baseret på smalfilms, der er digitaliseret. Den er i sort/hvis uden lyd.
  Nu er jeg igang med mine private VHS-bånd, der er overført til DVD. De er i farver med lyd. De spiller udmærket i Media Player og jeg kan downloade titler til et Pinnacle-projekt.
  Der er imidlertid det problem, at enkelte scener har problemer, når de trækkes ned på tidslinien. Lydsporet bliver meget langt med ophold (en lige hvid streg) mellem lydsporene (“bjergtoppene”). Jeg kan ikke finde ud af, hvad der er galt. Afspilning stopper på monitoren, når markøren når kommer frem til de lige linier på lydsporet.
  Jeg har spurgt hos Pinnacle Support Center og fået nogle anvisninger, der endnu ikke har løst problemet. Jeg har spurgt J.O.S.Svendsen; men endnu ikke fået svar.
  Jeg har bedt en professionel om at genindlæse et VHS-bånd til DVD for at se, om det er her problemet ligger; men endnu ikke set resultatet.
  Kan du give mig et råd ?
  Venlig hilsen
  Preben

 51. Thomas Bjørn siger:

  Hej.
  Jeg har før optaget med DV cam men har nu fået et “Harddisk” kamera som optager i mpeg4. Mit problem er i pinnacle 10 ved ikke hvordan jeg kan impotere den. Hjælp mig.

 52. Potter siger:

  @Thomas Bjørn – Jeg har ikke version 10 længere. Men hvis den kan importere fra en HDD, så finder du funktionen:

  Fil > Importer medie fra enhed…

  Her dukker dit HDD kamera op, når det er tilsluttet din PC og står i PC mode.

  Håber det hjælper.

  Potter

 53. Børge Klit Johansen siger:

  Tak for de mange gode spørgsmål og svar om Studio.
  Jeg er glad for min Studio 9, men jeg har ALTID problemer, hvis jeg laver noget, der er meget større end 30 min. Så kommer der kun en del på DVD-en, billedet fryser osv. Jeg HAR prøvet at lukke alt det unødvendige ned osv. Jeg har en Intel PentiumD 820/2,8 GHz på et S775 Gigabyte 81945Pro bundkort og 4GB RAM.
  Er klar til at købe en ny PC dedikeret til at lave film. Hvad skal jeg gå efter?

 54. Potter siger:

  Uuuuhhhhh – jeg roder mig ikke ud i hardware. Det tør jeg ikke mere. der er så mange faktorer.

  Vi har lige købt helt nye HP computere der skulle kunne alt. Men hold da op hvor vi bøvler. Og de er endda Adobe certificerede. Spooky.

  Men måske een af de andre har et bud?

 55. Jeg har også store hardwareproblemer. Egentlig også softwareproblemer.. Vi har købt Studio ver. 14. Den bliver ved med at fryse, lukke ned og være irriterende ustabil. Kører windows 7, har 6 gb ram, nvidia quadro grafikkort, 3 ghz processor – og det kører stadig ikke. Nogen gode ideer? Er det nu vi skal over på mac?

  Mvh
  Katrine

 56. Jesper siger:

  Gå endelig over til Mac. Det er det bedste jeg har gjort, for mig selv i år. :-)
  Dog ved jeg ikke om man kan køre det dersens Pinnacle på den. Jeg bruger Premiere. Men den køre fint i den nyeste opdatering.

 57. Potter siger:

  @Katrine – det lyder da rigtig godt træls. Jeg har altid taget versioner af Pinnacle på “bagkanten”, da de første næsten altid har børnesygdomme. Har du set om der er kommet opdateringer til skidtet?

  Jeg har intet dårligt at sige om Mac. Pinnacle Studio DV findes ikke til Mac, så da skal du over på iMovie, Finalcut Pro eller Premiere.

  Men Katrine – det kan også have noget med jeres kameraer at gøre. De kører avchd ikke? Det kan også være en udfordring.

  Potter

 58. @Potter – Jo, vi har de små smarte Canon HF100, men når bare man sætter kvaliteten ned, så går det (tror jeg nok da)
  Jeg synes jo at Pinnacle er så smart et program, let at bruge osv. Tænker det tager tid at lære et nyt program. Ærgeligt at Studio ikke er for macs..

 59. chekkede i øvrigt lige om der var opdateringer – og det var der ikke..

 60. Potter siger:

  Pinnacle er et smart og rigtigt godt program.

  Vi kører version 12 – og der er ingen problemer overhovedet. Har du ikke adgang til en version 12? Bestem værd at prøve af.

 61. Jo, jeg har skam 12’eren. Men den kan man ikke køre windows 7.0 på. Synes nu også 12 var meget ustabil.. det var derfor jeg opgraderede.

 62. Jesper siger:

  Hej Katrine,
  jeg er med i en video klub, som har en tråd netop om windows 7 og Pinnacle.

  http://davk.dk/forum/viewthread.php?thread_id=2140&pid=22304#post_22304

 63. Jesper siger:

  Derinde sidder mange type brugere. Både pro og alm brugere. Der er vejledninger til effekter og andre hjælpe guides og gode forums. Tjek det ud og bliv medlem. – Jeg hedder Jebber derinde.

  Håber de kan hjælpe.

  MVH Jesper

 64. Potter siger:

  @Preben Læssø Pedersen – Hej Preben. Ked af det, men jeg forstår ikke helt hvad det er der sker. Ved godt det kan være svært at forkalre den slags, men jeg skal vide lidt mere præcist hvad det er der driller.

  Musikken – er det noget du ligger ind i Pinnacle – eller er det musik der er på den video du har importeret?

  Hvor lange er klippene? Hvad filtype er det du arbejder i?

  Jeg har brug for at vide lidt mere for at kunne svare.

  Venligst
  Potter

 65. Bjerring siger:

  Hej Potter

  Håber du kan hjælpe mig. Jeg har haft Studio 12 et års tid men er først nu kommet sådan rigtigt i gang, og har lagt et enkelt klip ud på youtube.

  Jeg har dog det problem at når jeg prøver at uploade til youtube direkte fra Studio kommer denne fejl meddelelse til sidst:

  “fejl: Fejl ved publicering til web.
  Dette kan være et internt problem
  med leverandøren af
  videohostingservicen.”

  Kan du hjælpe?

  Jeg kan sagtens lave filen i mpeg 4 og derefter uploade men det var jo nemmere hvis det kunne gøres direkte fra Studio.

  Håber du har den gyldne nøgle.

  Hilsen
  Claus

  • Potter siger:

   Glem alt om at lade Pinnacle smide din video direkte på din YouTube konto. Profilen er mindt to år gammel – og der er sket rigtigt meget siden da.

   Vælg i stedet at lave en MP4 i den bedst mulige kvalitet – og smide den på YouTube. Det tager den samme tid – og du skal under alle omstændigheder tilføje detaljer til videoen, så hvorfor ikke vælge løsningen der giver den bedste videokvalitet?

   Lad høre om ikke det virker.

   Venligst
   Potter

 66. Halløj Potter!
  Lyden er pludselig forsvundet i Pinnacle 14 – hvor tror du den kan være gået hen? Lyden er væk i redigeringsfasen – når jeg formaterer til avi, og afspiller i mediaplayer er den der igen.

  Mvh
  Katrine

 67. Flemming siger:

  Hej Potter
  Det er filer fra et Sony HD kamera (ægte hd kvalitet) der skal redigeres. Jeg har hentet din manual (pinnacle studio) og jeg ser frem til at bruge manualen. Men jeg kan ikke se i din manual om pinnacle studio hd kan håndterer hd kvalitet på 1920×1080 pix, når der skal laves dvd film.
  Mvh Flemming

 68. Lenard Abate siger:

  Sick of obtaining low numbers of useless traffic to your site? Well i want to inform you of a fresh underground tactic which makes me personally $900 on a daily basis on 100% AUTOPILOT. I could truthfully be here all day and going into detail but why dont you merely check their site out? There is really a great video that explains everything. So if your serious about producing simple cash this is the website for you. Auto Traffic Avalanche

 69. Sten Mollerup siger:

  Hej Potter.

  jeg har været med i mange år og har opgraderet og opgraderet og…… både PC og Pinnacle. Det har ikke været nemt, for nogle af de mennesker der laver software, er ikke pæne mennesker. Nå, pyt –
  Jeg har Win 7, Pinnacle Studio Ultimate Collection ver. 14. Jeg laver film i HD kvalitet med musik, speak, tekster og andre gode ting.
  En DVD kan brændes i blu-ray kvalitet med ca. en halv times video. Men at redigere i så lang en video sætter ens tålmodighed på prøve, for det tager uendelig laaang tid for at lave ændringerne, selvom PC’en er rimelig hurtig.
  Nu kommer så spørgsmålet: Hvad skal man gøre hvis man vil brænde på en blu-ray brænder med plads til 25 eller 50 Gb. Jeg forestiller mig, at man lægger flere mindre projekter efter hinanden på een eller anden måde. Kan man lægge dem efter hinanden på tidslinien eller kan man bede Pinnacle om at lade være med at foretage finalizing på skiven, så man kan bræde mere på som fortsættelse?
  M.v.h. Sten.

 70. Louise siger:

  Hej Potter!

  Kan du fortælle mig hvordan man sletter en scene i et videoklip i pinnacle studio the ultimate collection 15??

  På forhånd tak for hjælpen

  Mvh. Louise

 71. Potter siger:

  Hej Louise.

  Du kan ikke slette et klip. Du skal tænke dit bin som en indeksering af din video…. ved godt andre programmer tænker anderledes, men sådan tænker Pinnacle altså ;)

  Potter

 72. bw siger:

  Hej Potter

  Fin manual. Jeg er igang med at lave en lille video i studio 15.

  Søger i manualen omkring, når det går galt.

  Jeg har lave et par klip med original lyd, stillbilleder og en seperat lyd fil.
  Før jeg lagde lydfilen i mit projekt vises preview både tekst og lyd.

  Nogle gange viser den grøn skærm i preview og andre gange vises billedet. Der er ingen lyd på nogle af varitionerne. (har testet at der er tændt for lyd, spiller fra you tube).

  Hilsen
  Bw

 73. Kjeld Mortensen siger:

  Hej potter , bruger pinnacle 16 plus , vil gerne kopiere billeder fra picasa til pinnacle hvordan gør jeg det hilsen Kjeld

 74. Birgitte Jensen siger:

  Jeg har et problem. Jeg vil overfører musik fra en cd til Pinnacle 16 men kan ikke finde hvor man gør det. Da jeg havde Pinnacle 9.3 var der en værktøjskasse h or man kunne gøre det, men der er ikke nogen værktøjskasse i Pinnacle 16.

  V. H.

  Birgitte Jensen

 75. Katrine siger:

  Hej Potter
  Har købet Pinnacle 16 ultimate. Preview vises, men der kan ikke afspilles i større format. Lyden afspilles fint nok.
  vh
  Katrine

 76. Anja Jane siger:

  Hvad hedder program kan bruges til Apple Macbook Pro for at redigere videoklip og tekster m.m. til hjemmeside?

 77. Potter siger:

  Der er iMovie – som er gratis – og Final Cut Pro, spm koster, men som er alle pengene værd.

  Venligst
  Potter

 78. kevin siger:

  Jeg potter jeg har lige et spørgsmål jeg er den lykkelige ejer af et Canon xm2 video kamera jeg har bare et problem med at få mit materiale over på min pc da den kører win 7 da jeg kørte win xp var der ikke problemer
  Jeg håber du eller andre her på siden ved hvordan det løses Mvh kp

Trackbacks/Pingbacks

 1. Studio DV Manual
 2. Tjen penge på SMS
 3. Gratis prompter
 4. 7. Bliv nummer 1 på YouTube

Leave a Reply